четвртак, 02 јун 2016

ДАР ОД СРЦА 2016

Оцените садржај
(3 Гласови)

30. маја у нашој школи одржана је завршна манифестација још једне хуманитарне акције.

Деца свих београдских основних школа скупљала су школски прибор - бојице, фломастере, пернице, затим књиге и играчке који су намењени њиховим вршњацима на Косову и Метохији. Пакетићи су 30. маја стигли у Грачаницу и распоредиће се ученицима школа на Косову и Метохији. Прикупљно је око 2.000 пакетића, у тежини више од 2 тоне, који су украшени папиром и порукама и цртежима ученика Београда. Акција, коју је спроводио Одбор за верску наставу Архиепископије Боеградско-карловачке подржана је од стране Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије. Управо наша школа била је место одакле су пакетићи кренули пут Грачанице.

Лепо су играли ученици 3/2 одељења учитељице Драгане Михајловић. Вероучитељ Предраг Ђукнић је поздравио окупљене, споменуо да је ово већ пети пут како ђаци Београда својим даровима веселе своје другаре са Косова и Метохије и изразио радост што је ова акција завршена баш у нашој школи.

На манифестацији су поред директорке Мирјане Слобода, присуствовали представници Канцлеарије за Косово и Метохију Владе Републике Србије. Помоћ у паковању пакета у камион, дали су сви ученици одељења 3/1 учитељице Љиљане Јовановић и матуранти. Током манифестације се иглало српско коло са фолклорним саставом трећег разреда, а током паковања двориштом су се слушале и певале најлепше песме Косова и Метохије.

Поносни смо што смо били део ове лепе хуманитарне акције која на конкретан начин подстиче ученике да чине добро, а то радује све.

"Даровање је радовање на обе стране!"

Прочитано 1574 пута