петак, 03 фебруар 2017

Свети Сава у очима жена

Оцените садржај
(3 Гласови)

У петак, 21.1.2017. у нашој школи одржана је прослава школске славе Свети Сава.

Домаћини славе, као и сваке године, били су ученици осмих разреда који су госте на улазу дочекивали са житом, бомбонама и новим бројем школског часописа. Пред пуном салом, након говора директорке Мирјане Слобода, црквени обредје обавио отац Бранко Јелић, из цркве Свети Александар Невски, коме су помагали осмаци.

Затим су молитву ,,Оче наш’’ изговориле девојчице из одељења I-2 учитељице Тамаре Глигоријевић, а потом је изведен програм под називом ,,Свети Сава у очима жена’’ по тексту књижевнице Зорице Ивановић, у адаптацији и режији професорке српског језика Дајане Дашић, праћени музичким програмом у организацији професорке музичког Јелене Јојић.

 

Сви извођачи су били више него одлични, а посебно бисмо издвојили наступ Јована Ђорђевића који је показао како се, уз пуно љубави и талента, а мимо похађања музичке школе, јер Јован је готово самоук, може постићи виртуозност и висок осећај за звук и, као и учинити да и извођач и публика заиста уживају у музици.

 

• Теодора Јовановић 82 - Краљица

• Оливера Ћурчић 71 - служавка

• Исидора Вукашиновић 81 - монахиња

• Драгана Раковић 81 - сељанчица

• Марко Живановић 81 - Свети Сава

• Маја Јовановић 62, флаута - „Вивалди“, Герард Меуниер

• Јован Ђорђевић 81, клавир - I став Сонате оп. 49 бр.1 г-молл, Лудwиг ван Беетховен

• ,,Химна Светом Сави’’, ,,Маријо славна’’, ,,Пукни зоро’’, ,,Ој, Србијо’’ - група певача, група инструменталиста и хор.

Певачи: Мика Слатинац 52, Софија Виловски 61, Василиса Пјевовић 72, Исидора Вукашиновић 81, кларинет - Петар Младеновић 81, тарамбука - Григорије Аврамовић 73, конга - Марко Сошић 73, даире - Јована Станковиц 73, Хор ОШ ,,Скадарлија’’.

Аранжмани, дириговање и клавирска пратња, - Јелена Јојић, професор музичке културе

Звук - Милош Јечменица, професор ТИО

Расвета - Немања Ристовић 72, Лука Николић 72, Јован Глигоријевић, професор ликовне културе

Фотографије - Лука Николић 72, Чедомир Мачкашки (бивше 81)

Видео снимак (биће постављен по монтирању) - Драган Марјановић (Христинин тата)

Припрема и организација - КЈДШ

Посебна захвалност бившем ученику школе Чедомиру Мачкашком који нам је помогао да превазиђемо техничке проблеме са расветом

Одбор за културну и јавну делатност школе

Прочитано 1412 пута