уторак, 03 децембар 2019

Милица Петровић - Хуманитарни концерт

Оцените садржај
(3 Гласови)

Милица Петровић је ученица наше школе која иде у одељење 4/2, код учитељице Тамаре Глигоријевић.

Код Милице је присутан проблем у комуникацији у оквиру аутистичног спектра, као и кашњење у сазнајном развоју. Дијагноза јој је успостављена у трећој години када су родитељи приметили одступање у понашању. И поред логопедских третмана, говор је оскудан у односу на узрасна очекивања. Остварује контакт погледом, постепено проширује речник и кратким реченицама исказује потребе и интересовања.

Како би Милица брже напредовала, неопходна су јој средства за одлазак на две трансплантације матичним ћелијама у иностранству, рехабилитације, дефектолог, музикотерапије, као и средства за развој социјалних вештина.

Бивша ученица наше школе, а сада ученица средње музичке школе ,,Станковић``, Исидора Станић, дошла је на идеју да део ових средстава прикупимо путем хуманитарног концерта на коме ће наступити њени другари из средње школе, а прикључиће им се хор старијих разреда наше школе, као и цело одељење 4/2. Концерт је заказан за суботу, 7.12. 2019. у 18 часова.

Надамо се да ћемо овим путем сакупити бар део новца који ће Милици помоћи у превазилажењу проблема и обезбедити јој срећније детињство.

Прочитано 1153 пута