Print this page
недеља, 29 новембар 2020

Организација рада наставе на даљину од 30.11.2020. до 18.12.2020.

Оцените садржај
(0 Гласови)

Поштовани родитељи и ученици,

 

Обавештавамо вас да је на основу препорука Кризног штаба, Влада Републике Србије донела нове мере за организацију рада основних школа и измене школског календара за школску 2020/2021. годину.

 

Према наведеној уредби, у периоду од 30. новембра до 18. децембра 2020. године, образовно- васпитни рад се организује на следећи начин:

 

- Ученици ће у наведеном периоду пратити наставу онлајн преко платформе за учење '' Гуглу чионица", из својих домова.

 

- Ученицису у обавези да онлајн наставу, по важећем распореду часова, прате у периоду од 13 сати до 17:20, уколико имају 5 часова, односно у периоду од 13 сати до 16:30 уколико имају 4 часа.Наставник ће

бележити присуство,односно одсуство, ученика са наставе. Ученици обе групе присуствују часу истовремено, свакодневно.

 

- Ученици ће бити оцењивани и формативно и сумативно (описно и бројчано). Наставници имају аутономију у планирању оцењивања у наредном периоду путемнаставе на даљину, о чему ће ученици бити обавештени од стране предметних наставника.

 

- Уколико ученици сматрају да имају елемената за већу закључнуоцену, могу, у договору са наставником, да одговарају у школи. О евентуалном приговору на закључну оцену потребно је да информишете поред предметног наставника и одељењскогстарешину, како бисмо ораганизовали одговарање у школи уз поштовање свих епидемиолошких мера.

 

- Уколико ученик нема оцена, јер из оправданих разлога није могао да одговара може да остане неоцењен и за њега неће бити изведен општи успех на крају првог полугодишта. У другом полугодишту ће са овим ученицима бити организован додатни рад.

 

- Крај првог полугодишта је 18.12.2020. године. Распуст почиње 21.12.2020. и траје до 15.1.2021. Друго полугодиште почиње 18.1.2021.године.

 

Срећан рад и добро здравље желим вама и вашим породицама.

 

                                                                                                     Директор школе,

                                                                                                     Мирјана Слобода

Прочитано 254 пута