Скадарлија црта маштом

Традиционална дечја манифестација "Креда црта маштом" одржана је данас у Скупштини Србије, уз музички програм, цртање и писање порука на платоу испред скупштине и уз поруку да је важно борити се и штитити дечја права.

Манифестација се одржава једанаесту годину за редом у оквиру "Дечје недеље", а програм је почео водитељ и музичар Миња Субота, који је отпевао песму "Деца су украс света", након чега су уследиле рецитације и певање изворних и дечјих песама, фолклор...

Деци из Београда, Ниша, Јагодине, Новог Сада и других крајева Србије обратио се председник Скупштине Небојша Стефановић, покровитељ манифестације, који је рекао да не треба заборавити да треба да се чује и глас деце, јер су она будућост земље.

Он је рекао да парламент данас изгледа најлепше и највеселије, и поручио деци да се друже и да је сада право време да се проводе са својим другарима.
"Ви сте будућност наше земље, међу вама су многи који ће управљати Србијом и светом, ослоните се на нас одрасле јер ми бринемо о будућности", поручио им је Стефановић.

Након музичког дела програма у Великој сали, на платоу испред Скупштине су кредама исписали различите поруке и цртеже. Најбољи радови биће награђени и изложени касније у Скупштини Србије.