У оквиру пројекта сарадње са ПУ "Дечији дани"

ОШ "Скадарлија" покренула је пројекат сарадње са Предшколском установом "Дечији дани" .

За старију и предшколску групу вртића са општине Стари град оганизовали смо зимске и пролећне акитивности за школску 2012/2013 годину. Све активности везане су за покрет, трчање, спорт, игру, јер је то што деца на овом узрасту највише воле да раде, а и важно је за свеукупан развој. Координатор акције је учитељица Ана Стојановић.

Циљ пројекта је дружење и сарадња са локалном средином, бећа повезаност са предшколкским установама.

С једне стране желимо да упознамо предшколце, наше потенцијалне будуће ђаке, а са друге, да њима приближимо школу и олакшамо адаптацију.

Зимска активност одржала се у првом полугодишту, у децембру и спортског је типа. Сваке недеље долазила су нам деца из по једног вртића. Они су заједно са предшлцима и ђацима првацима наше школе чинили тим , екипу и такмичили су се у једноставним и забавним спортским играма (скакање на лопти, котрљање лопте, вожња тротинета). Циљ акције, наравно, није била победа већ развијање спортског духа, фер плеја, а највише дружења.

Друга активност одржаће се у априлу,у школском дворишту, под називом Пролећна игранка. Наши ученици припремиће неколико плесова (модерних, народних...), а вртићи ће такође имати прилику да се покажу, а на самом крају ће сва деца заједно одиграти неку плесну тачку уз координацију плесног инструктора, прилагођену њиховом узрасту.

До сада су нам били другари из вртића "Лола" и "Дечији клуб", а очекујемо вртиће "Скадарлија", "Мрвица", "Дамбо" и "Мајски цвет". По њиховим речима, лепо су се провели а још лепше дружили са нашим ђацима.

Више у овој категорији: « ДЕЛФ Сабор народне традиције КРЧАГ »