Моја Бајка

Једном давно, пре много година у далеком краљевству живели су краљ и краљица. Након дуго година чекања жеља им се испунила и постали су родитељи две прелепе близнакиње. Девојчице, иако су рођене истог дана много су се разликовале. Једна је била скромна и добра, док је друга била себична, зла и похлепна.

Расле су у прелепом дворцу окружене љубављу. Једног дана краљ и краљица су умрли, а краљевство остало без владара. Дошао је ред да ћерке, које су одрасле, преузму краљевство. Нажалост зла ћерка је желела да власт преузме само за себе. Отишла је код вештице, која је живела дубоко у шуми, да је замоли да јој помогне да се реши сестре. Вештица је злим чинима успавала добру принцезу и под окриљем ноћи је одвела у шуму, у скривену пећину, коју је чувао страшни змај.

Та вест се прочула међу шумским животињама, које су то препричавале по целом краљевству. Сви су били тужни, али нису смели да се супротставе злој принцези. Вест о заробљеној принцези стигла је и до суседног краљевства и младог принца. Принц је решио да оде до шуме у суседном краљевству, да пронађе злог змаја и ослободи добру принцезу и врати је назад у краљевство.

Када је видела њен повратак зла сестра је почела да плаче и молила је за опроштај. Сви становници краљевства су желели да је протерају далеко у шуму, али се њена сестра сажалила и све јој опростила. Добра принцеза се венчала са храбрим принцем и живели су срећни још дуго година.

Сестра се покајала због својих поступака и више није била зла. Љубав, храброст и доброта победе и надјачају свако зло.

Нина Поповић IV-3