АУТОР НА ЧАСУ ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ

November 6, 2020

Привилегија је да час ликовне културе држи лично аутор уџбеника и чаробног коферчета  које прати уџбеник. Инспирација је била обострана и радна атмсфера каква се може само пожелети.

 На овом узрасту ликовно стваралаштво је веома важно и треба га неговати, задовољсво изгледа тренутно, али трагови остају заувек. Уметност је неодвојиви део свакодневице, у томе и јесте њена лепота  – можемо је видети, доживети и применити у свакодневном животу. Деца то знају, њихова оригиналност и спонтаност у изражавању је најлепша слика у одрастању, и слика која се могла видети и доживети на овим часовима у групама. Ученици су  били радознали и добили одговоре на питања – заниљиве и озбиљне обојене духовитошћу, тако се лепо  успоставља систем правих вредности и формира естетски укус. Верујемо да ће уметност (у најширем смислу те речи) спасити свет и деца када одрасту, а сачували су лепоту детета у себи.

Сви овакви часови кратко трају, али смо добили обећање да ће нам наставник опет доћи, зато су га деца 2/4 и пустила да оде. Лепо је да се зна да је наш гост  наставник ликовне културе у нашој школи Јован Глигоријевић  добио награду за ,,Најбољи европски уџбеник“ на Франкфуртском сајму књига 2019. године.

повезане вести

Осигурање ученика

INFORMATOR "UČENIČKA NEZGODA"Deca - uskras našeg sveta, mali ljudi koje nije uvek lako razumeti. Najveća sreća kada su zdrava, pomalo nestašna, znatiželjno „dosadna“