ГРЦИ У БЕОГРАДУ – ПОСЕТА УЧЕНИKА ИЗ KАВАЛЕ, ЂАЦИМА ОШ „СKАДАРЛИЈА“

March 17, 2019

Бројни су начини да се пријатељство између грчког и српског народа ојача, јер је већ вековима уназад пуно пута потврђивано са обе стране… А како би то другачије могло да буде изведено, ако не преко млађих генерација.

Међутим, ту наилазимо на многе папиролошке перипетије, за које је потребно доста времена, али и воље и снаге. Ипак, све то се исплати када на лицима наших драгих пубертетлија угледате искрене осмехе и жељу да се опет сретну.

Један од таквих сусрета се одиграо и 28. марта 2019. године у основној школи „Скадарлија“, у Београду, када су београдским основцима у госте дошли другари из Kавале. Будући да је у питању нешто другачији систем школовања у овим земљама, то су ученицима поменуте школе у посету дошли ђаци Друге гимназије из Kавале, који су узраста од 13 до 15 година.

Прочитајте вест у целини

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...