ГРЦИ У БЕОГРАДУ – ПОСЕТА УЧЕНИKА ИЗ KАВАЛЕ, ЂАЦИМА ОШ „СKАДАРЛИЈА“

March 17, 2019

Бројни су начини да се пријатељство између грчког и српског народа ојача, јер је већ вековима уназад пуно пута потврђивано са обе стране… А како би то другачије могло да буде изведено, ако не преко млађих генерација.

Међутим, ту наилазимо на многе папиролошке перипетије, за које је потребно доста времена, али и воље и снаге. Ипак, све то се исплати када на лицима наших драгих пубертетлија угледате искрене осмехе и жељу да се опет сретну.

Један од таквих сусрета се одиграо и 28. марта 2019. године у основној школи „Скадарлија“, у Београду, када су београдским основцима у госте дошли другари из Kавале. Будући да је у питању нешто другачији систем школовања у овим земљама, то су ученицима поменуте школе у посету дошли ђаци Друге гимназије из Kавале, који су узраста од 13 до 15 година.

Прочитајте вест у целини

повезане вести

„Ђачка реч”

„Ђачка реч”

Позивамо вас да прелистате ново издање школског часописа „Ђачка реч”, које је смо припремили поводом Дана школе. На припреми овог броја радили су чланови новинарске секције, ученици: Лола Ерак VII1, Уна Ђорђевић VII2, Христина Милутиновић V3, Дуња Тешић VII1, Софија...

ДАН ШКОЛЕ

ДАН ШКОЛЕ

Овај дан је посебан дан у години за све нас, јер нас подсећа на заједничке тренутке, напоре и успехе које смо постигли као једна велика школска породица. Школа је много више од зграде у којој учимо. То је место где се рађају пријатељства, где се стичу прва знања и где...