ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН СЕПТЕМБАР 2022.

October 4, 2022

СРПСКИ САВЕЗ ПРОФЕСОРА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА И СПОРТА у сарадњи са EUPEA – European Physical Education Association, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја организовао је ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН (European School Sports Day – ESSD) у петак 30. 09.2022. године.

Европски школски спортски дан (ЕШСД) је паневропска иницијатива чији је главни циљ промоција физичке активности на међународном нивоу и укључивање што већег броја деце и младих у процес физичког вежбања.

Манифестацију ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН наша школа је обележила спортским активностима у којима су учествовали сви прваци наше школе и ученици одељења II3 . Заједно је у петак вежбало 75 првака и 25 другака – укупно 100 ученика.

Деца су радо и успешно вежбала са вршњацима у овим активностима. Сви су уживали у дружењу на дворишту и игри са лоптама.

Такође, наши другари из IV4 направили су сјајно дружење уз игру у градском парку.

повезане вести

 БОГДАН БЕЛИЋ НА ДОЧЕКУ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА

 БОГДАН БЕЛИЋ НА ДОЧЕКУ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА

Ученик Vll2 Богдан Белић је својим чаробним гласом , у друштву својих другара из „Чаролије“, националном химном „Боже правде“, дочекао и поздравио српске спортисте – шампионе. Била је велика част  наћи се 12. септембра на балкону Скупштине Републике Србије и дочекати...