ЕТНО РАДИОНИЦА

February 17, 2019

Радионици су присуствовале три ученице. Две из шестог разреда Миона Петровић, Тамара Филиповић и једна из петог разреда Сандра Пашић.

Прва радионица: Народни обичаји Деца се у зависности од времена реализације упознају са сезонским народним обичајима: Божић, Лазарева субота, Васкрс, Видовдан, свадбени обичаји. Након ове радионице групе извлаче радни задатак који се огледа у приређивању једног обичаја. Један тим ће припремати свадбу, други крштење, а трећи обележавање једног празника- нпр Божића.

Друга радионица: Етно одећа и накит (Деца гледају презентацију о моди кроз историју и после тога добијају задатак да нацртају или направе одећу и накит. Покушавају да споје етно мотиве са модерном одећом. Израђујући одевне предмете и накит, деца уче да везују различите материјале у смислене и употребљиве целине.)

Трећа радионица: Ручни рад (Деца се демонстрирањем упознају са врстама ручног рада, материјалом и алатима који се при томе користе. Потом се опредељују за њима најинтерсантнији ручни рад и уче елементе веза, плетења уз надзор наставника.

Наставник историје: Јована Софијанић
13.02. 2019.

повезане вести

Осигурање ученика

INFORMATOR "UČENIČKA NEZGODA"Deca - uskras našeg sveta, mali ljudi koje nije uvek lako razumeti. Najveća sreća kada su zdrava, pomalo nestašna, znatiželjno „dosadna“