КЛАСИКА ЗА ЗДРАВЉЕ

October 20, 2023

Прошлог пролећа се Коста из 4/2 разболео. Прегледи су показали да је оболео од леукемије. Од тада је на лечењу, што у болници, што код куће. Због опасности од зараза и инфекција, строго му је забрањено да долази у контакт са спољним светом. Своје другаре из одељења виђа преко видео линка, преко кога понекад прати и наставу. Потребни лекови су скупи, чека га и операција, као и третман у Италији. Како би донекле помогла Костиним родитељима, учитељица Тамара је, заједно са управом Музичке школе ,,Коста Манојловић’’, организовала хуманитарни концерт.

Тако су у четвртак, 12. октобра, у 19 часова, у свечаној сали ОШ ,,Скадарлија”, пред препуном салом млади музичари изазвали овације публике, а поред свог умећа и виртуозности, делом показали хуманост и саосећање.

Сматрамо да је у питању диван пример сарадње у оквиру локалне заједнице, одличан начин за практично показивање хуманости ученицима, развијање емпатије и код слушалаца, али и код извођача, непосредно приближавање културе слушања  музике најмлађима и, у овом тренутку, једини начин на који можемо помоћи Кости и његовим родитељима. Желимо им брз опоравак и што скорији повратак у школу. 

Прилозима је сакупљено 464 000 динара који ће бити уручени Костиним родитељима. Користимо и ову прилику да се захвалимо свима који су на било који начин узели учешћа у овој акцији.

повезане вести

„Ђачка реч”

„Ђачка реч”

Позивамо вас да прелистате ново издање школског часописа „Ђачка реч”, које је смо припремили поводом Дана школе. На припреми овог броја радили су чланови новинарске секције, ученици: Лола Ерак VII1, Уна Ђорђевић VII2, Христина Милутиновић V3, Дуња Тешић VII1, Софија...

ДАН ШКОЛЕ

ДАН ШКОЛЕ

Овај дан је посебан дан у години за све нас, јер нас подсећа на заједничке тренутке, напоре и успехе које смо постигли као једна велика школска породица. Школа је много више од зграде у којој учимо. То је место где се рађају пријатељства, где се стичу прва знања и где...