КЛАСИКА ЗА ЗДРАВЉЕ

October 20, 2023

Прошлог пролећа се Коста из 4/2 разболео. Прегледи су показали да је оболео од леукемије. Од тада је на лечењу, што у болници, што код куће. Због опасности од зараза и инфекција, строго му је забрањено да долази у контакт са спољним светом. Своје другаре из одељења виђа преко видео линка, преко кога понекад прати и наставу. Потребни лекови су скупи, чека га и операција, као и третман у Италији. Како би донекле помогла Костиним родитељима, учитељица Тамара је, заједно са управом Музичке школе ,,Коста Манојловић’’, организовала хуманитарни концерт.

Тако су у четвртак, 12. октобра, у 19 часова, у свечаној сали ОШ ,,Скадарлија”, пред препуном салом млади музичари изазвали овације публике, а поред свог умећа и виртуозности, делом показали хуманост и саосећање.

Сматрамо да је у питању диван пример сарадње у оквиру локалне заједнице, одличан начин за практично показивање хуманости ученицима, развијање емпатије и код слушалаца, али и код извођача, непосредно приближавање културе слушања  музике најмлађима и, у овом тренутку, једини начин на који можемо помоћи Кости и његовим родитељима. Желимо им брз опоравак и што скорији повратак у школу. 

Прилозима је сакупљено 464 000 динара који ће бити уручени Костиним родитељима. Користимо и ову прилику да се захвалимо свима који су на било који начин узели учешћа у овој акцији.

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...