ПИСМА, НАУКА, КУЛТУРА И УМЕТНОСТ НАРОДА СТАРОГ ИСТОКА

December 17, 2018

Извештај – угледни час
наставник: Јована Софијанић 

Наставница је поделила ученике у три групе. Прва група је добила материјал од наставника – Хамурабијев законик који треба да прочитају и опишу шта је он предвиђао какве казне и глинену плочицу – да напишу  нешто на глиненој плочици клинастим писмом. Друга група добија папирус као материјал на ком се писало у Египту и да смисле речи које је могуће написати хијероглифима ( претходно су добили материјал за то) и објасне на основу текста како се правио папирус. Трећа група је имала задатак да направи пирамиду (да залепе сличице на одговарајућа места и саставе фотографију три велике пирамиде у Гизи) и мумију па да објасне на основу текста како се мумифицирало и шта је то допринело у  науци.

Наставница је ученицима пуштала презентацију на пројектору о овој наставној теми, објашњавала где су настала прва писма, када и како су изгледала. Које науке су се развиле на Старом истоку и шта је то све допринело данас. Наставну јединицу прате и одређене фотографије како би ученицима што боље приближиле овај период.

Ученици су радили своје задатке које им је наставница задала и активно су учествовали сви ученици у групи. Када су завршили  представници група су излагали шта су написали на глиненим плочицама, папирусу и шта су то направили и научили.

повезане вести

Осигурање ученика

INFORMATOR "UČENIČKA NEZGODA"Deca - uskras našeg sveta, mali ljudi koje nije uvek lako razumeti. Najveća sreća kada su zdrava, pomalo nestašna, znatiželjno „dosadna“