Радионица ИК „Одисеја” у школској библиотеци

March 15, 2024

У сарадњи са Издавачком кућом „Одисеја“, у нашој библиотеци, 11. 3. 2024. године, одржана је радионица за ученике четвртог разреда (4/3).

Наша гошћа Ана Драговић Дрљевић представила је најновија издања своје изавачке куће, а посебну пажњу је посветила књизи „Фреди и Фло не знају за страх“.  Читање одломака из ове књиге отворило је многе теме за разговор. Ученици су весело износили своја запажања, али и сазнали значење мање познатих речи.

Ученици, њихова учитељица и библиотекарка сложили су се са гошћом да је читање изузетно важно како би израсли у мислеће људе. Школска библиотека је богатија за неколико „Одисејиних“ издања, а ученици за један читалачки подстрек.

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...