„СКАДАРЛИЈА“ У БЕОГРАДСКОЈ ФИЛХАРМОНИЈИ

March 4, 2022

Три одељења четвртог разреда са радошћу и усхићењем су дочекала нови концерт Београдске филхармоније намењен школарцима. Пројекат под називом “Генијална деца која мењају свет” представља причу о композиторима вундеркиндима кроз историју музике до данашњих дана. „Свако ко је неком својом идејом померио планету заслужује поштовање и да се о њему понешто сазна, било да је научник, уметник, спортиста“, поручили су из Филхармоније.

          Четвртаци су тако у предивном амбијенту и на најбољи могући начин учили о Моцарту, Бетовену, Менделсону, Сен Сансу и њиховом стваралаштву у детињству. Слушали су и уживали у делима: „Симфонија бр.1“, „За Елизу“, „Сан летње ноћи“, „Лабуд“.

Посебно је било занимљиво што су видели, чули и упознали младу Миу Мићић,  девојчицу која је са 11 година компоновала дело за оркестар „Сплав ловаца на диносаурусе“ за Њујоршку филхармонију. Миа нас је видео позивом из Њујорка водила кроз чаробни свет деце генијалаца која су својом музиком мењала свет.

           Школарци су слушали, аплаудирали, уживали, смејали се, врпољили и вриштали. Да – вриштали! Како је композиција младе Мие инспирисана вожњом на ролеркостеру, она је и вриштање укључила у своје дело. Млада публика је са оркестром радо у томе учествовала, прво бојажљиво, а затим потпуно самоуверено – више пута тражећи бис.

           Посете Београдској филхармонији су увек посебно и чаробно искуство које се никад не пропушта. Насмејаних лица и устрепталих срца школарци су напустили Београдску филхармонију и са нестрпљењем ишчекују нова дружења и изненађења која музичари Белог града поклањају нашој деци.

повезане вести

ГАЛЕРИЈА ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

ГАЛЕРИЈА ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

Захваљујући уметницима првог разреда, наши ходници и прозори постали су галерија зимске чаролије. Сваким покретом њихове четкице настајала је све лепша представа снежне идиле. На прозорима се могу видети украси, пахуље, јелке, ирваси, Снешко Белић, Деда Мраз... Њихови...

Посета Музеју науке и технике у оквиру СНА, предмет Животне вештине

Посета Музеју науке и технике у оквиру СНА, предмет Животне вештине

Ученици ОШ „Скадарлија“,  одељења 5/3, посетили су Музеј науке и технике у оквиру манифестације „Ноћ музеја“, која је одржана 29. септембра 2023. Посета Музеју је била посебно интересантна јер су ученици имали прилику да се упознају са техничким иновацијама и...

ПРАВАЦ У ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЈ НА ДРУЖЕЊЕ СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА 2023.

ПРАВАЦ У ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЈ НА ДРУЖЕЊЕ СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА 2023.

У понедељак, 20. новембра ученици 4/1 имали су част да за њих буде организована узбудљива радионица „Мали кустос, мали конзерватор“ у Етнографском музеју. Повод је обележавање Светског дана детета, установљеног на Генералној скупштини УН 1954. године. Циљ је ...