„СКАДАРЛИЈА“ У БЕОГРАДСКОЈ ФИЛХАРМОНИЈИ

March 4, 2022

Три одељења четвртог разреда са радошћу и усхићењем су дочекала нови концерт Београдске филхармоније намењен школарцима. Пројекат под називом “Генијална деца која мењају свет” представља причу о композиторима вундеркиндима кроз историју музике до данашњих дана. „Свако ко је неком својом идејом померио планету заслужује поштовање и да се о њему понешто сазна, било да је научник, уметник, спортиста“, поручили су из Филхармоније.

          Четвртаци су тако у предивном амбијенту и на најбољи могући начин учили о Моцарту, Бетовену, Менделсону, Сен Сансу и њиховом стваралаштву у детињству. Слушали су и уживали у делима: „Симфонија бр.1“, „За Елизу“, „Сан летње ноћи“, „Лабуд“.

Посебно је било занимљиво што су видели, чули и упознали младу Миу Мићић,  девојчицу која је са 11 година компоновала дело за оркестар „Сплав ловаца на диносаурусе“ за Њујоршку филхармонију. Миа нас је видео позивом из Њујорка водила кроз чаробни свет деце генијалаца која су својом музиком мењала свет.

           Школарци су слушали, аплаудирали, уживали, смејали се, врпољили и вриштали. Да – вриштали! Како је композиција младе Мие инспирисана вожњом на ролеркостеру, она је и вриштање укључила у своје дело. Млада публика је са оркестром радо у томе учествовала, прво бојажљиво, а затим потпуно самоуверено – више пута тражећи бис.

           Посете Београдској филхармонији су увек посебно и чаробно искуство које се никад не пропушта. Насмејаних лица и устрепталих срца школарци су напустили Београдску филхармонију и са нестрпљењем ишчекују нова дружења и изненађења која музичари Белог града поклањају нашој деци.

повезане вести

„Ђачка реч”

„Ђачка реч”

Позивамо вас да прелистате ново издање школског часописа „Ђачка реч”, које је смо припремили поводом Дана школе. На припреми овог броја радили су чланови новинарске секције, ученици: Лола Ерак VII1, Уна Ђорђевић VII2, Христина Милутиновић V3, Дуња Тешић VII1, Софија...

ДАН ШКОЛЕ

ДАН ШКОЛЕ

Овај дан је посебан дан у години за све нас, јер нас подсећа на заједничке тренутке, напоре и успехе које смо постигли као једна велика школска породица. Школа је много више од зграде у којој учимо. То је место где се рађају пријатељства, где се стичу прва знања и где...