„СКАДАРЛИЈА“ У БЕОГРАДСКОЈ ФИЛХАРМОНИЈИ

March 4, 2022

Три одељења четвртог разреда са радошћу и усхићењем су дочекала нови концерт Београдске филхармоније намењен школарцима. Пројекат под називом “Генијална деца која мењају свет” представља причу о композиторима вундеркиндима кроз историју музике до данашњих дана. „Свако ко је неком својом идејом померио планету заслужује поштовање и да се о њему понешто сазна, било да је научник, уметник, спортиста“, поручили су из Филхармоније.

          Четвртаци су тако у предивном амбијенту и на најбољи могући начин учили о Моцарту, Бетовену, Менделсону, Сен Сансу и њиховом стваралаштву у детињству. Слушали су и уживали у делима: „Симфонија бр.1“, „За Елизу“, „Сан летње ноћи“, „Лабуд“.

Посебно је било занимљиво што су видели, чули и упознали младу Миу Мићић,  девојчицу која је са 11 година компоновала дело за оркестар „Сплав ловаца на диносаурусе“ за Њујоршку филхармонију. Миа нас је видео позивом из Њујорка водила кроз чаробни свет деце генијалаца која су својом музиком мењала свет.

           Школарци су слушали, аплаудирали, уживали, смејали се, врпољили и вриштали. Да – вриштали! Како је композиција младе Мие инспирисана вожњом на ролеркостеру, она је и вриштање укључила у своје дело. Млада публика је са оркестром радо у томе учествовала, прво бојажљиво, а затим потпуно самоуверено – више пута тражећи бис.

           Посете Београдској филхармонији су увек посебно и чаробно искуство које се никад не пропушта. Насмејаних лица и устрепталих срца школарци су напустили Београдску филхармонију и са нестрпљењем ишчекују нова дружења и изненађења која музичари Белог града поклањају нашој деци.

повезане вести

Ниси сам и ниси сама, растеш са нама

Ниси сам и ниси сама, растеш са нама

Поводном обележавања Дана школе наши ученици су учествовали у радионици „Ниси сам и ниси сама, растеш са нама”. Свако одељење је направило свој пакат који краси зидове наше школе. Ученици су били веома...

Сајам науке

Сајам науке

У оквиру прославе Дана школе наши ученици су са својом наставницом Драганом Пиваш организовали Сајам науке за своје млађе другаре. Ученици су уживали, дружили се и нешто ново научили....

ДРУГАРИМА НА ДАР

ДРУГАРИМА НА ДАР

Наша школа је ове године пригодним активностима обележила Дан школе. Наши млађи ђаци су за своје старије другаре припремили писма и поруке украшене са посебном љубављу, док су наши старији ђаци за своје млађе другаре направили специјалну...