ФОТО-САФАРИ

June 17, 2018

ШТА СЕ КРИЈЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ?

Ђаци прваци су у петак 1.6.2018. са учитељицом Маријом из боравка ишли на Калемегдан и тамо су са својим родитељима играли „фото-сафари“.

Игра је била такмичарског карактера. Учесници су били подељени у групе (гепарди, лавови, тигрови, вукови, лемури…). Свака група је добила материјал са 5 фотографија различитих места (детаља) на Калемегдану. Групе су имале различите фотографије, а на свакој фотографији је била учитељица у одређеном ставу. Задатак је био пронаћи што пре 5 задатих места (детаља), поред сваког се фотографисати у истом ставу као и особа са фотографије и вратити се на циљ.

Игра је веома заинтересовала и мотивисала децу, али и родитеље, па су, са правим такмичарским и тимским духом, трудећи се што брже, сви испунили задатак.

На крају игре, сумирали смо утиске, поразговарали о траженим местима, разменили информације, и деца су научила много тога о највећем београдском парку и најзначајнијем културно-историјском комплексу.

Прве три, најбрже групе су награђене дипломом, а остали учесници похвалом за учешће и за постигнут одличан резултат.

Игра је била такмичарског карактера и циљ је био да се у што краћем року обави задатак, али је главни циљ био дружење међу децом, родитељима, добра забава и детаљније упознавање Калемегдана. Главни циљ је испуњен.

повезане вести

Ниси сам и ниси сама, растеш са нама

Ниси сам и ниси сама, растеш са нама

Поводном обележавања Дана школе наши ученици су учествовали у радионици „Ниси сам и ниси сама, растеш са нама”. Свако одељење је направило свој пакат који краси зидове наше школе. Ученици су били веома...

Сајам науке

Сајам науке

У оквиру прославе Дана школе наши ученици су са својом наставницом Драганом Пиваш организовали Сајам науке за своје млађе другаре. Ученици су уживали, дружили се и нешто ново научили....

ДРУГАРИМА НА ДАР

ДРУГАРИМА НА ДАР

Наша школа је ове године пригодним активностима обележила Дан школе. Наши млађи ђаци су за своје старије другаре припремили писма и поруке украшене са посебном љубављу, док су наши старији ђаци за своје млађе другаре направили специјалну...