ФОТО-САФАРИ

June 17, 2018

ШТА СЕ КРИЈЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ?

Ђаци прваци су у петак 1.6.2018. са учитељицом Маријом из боравка ишли на Калемегдан и тамо су са својим родитељима играли „фото-сафари“.

Игра је била такмичарског карактера. Учесници су били подељени у групе (гепарди, лавови, тигрови, вукови, лемури…). Свака група је добила материјал са 5 фотографија различитих места (детаља) на Калемегдану. Групе су имале различите фотографије, а на свакој фотографији је била учитељица у одређеном ставу. Задатак је био пронаћи што пре 5 задатих места (детаља), поред сваког се фотографисати у истом ставу као и особа са фотографије и вратити се на циљ.

Игра је веома заинтересовала и мотивисала децу, али и родитеље, па су, са правим такмичарским и тимским духом, трудећи се што брже, сви испунили задатак.

На крају игре, сумирали смо утиске, поразговарали о траженим местима, разменили информације, и деца су научила много тога о највећем београдском парку и најзначајнијем културно-историјском комплексу.

Прве три, најбрже групе су награђене дипломом, а остали учесници похвалом за учешће и за постигнут одличан резултат.

Игра је била такмичарског карактера и циљ је био да се у што краћем року обави задатак, али је главни циљ био дружење међу децом, родитељима, добра забава и детаљније упознавање Калемегдана. Главни циљ је испуњен.

повезане вести

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...

Литерарни конкурс „Мој љубимац”

Литерарни конкурс „Мој љубимац”

Осми по реду фото и литерарни конкурс за децу и младе под називом „Мој љубимац”, у организацији Дечјег културног центра Београд одржан је у оквиру манифестације ,,Београдски дани породице”. Према речима организатора, на конкурс је стигло око 170 фотографија и 300...

Матеа Кнежевић је државна првакиња у пливању

Матеа Кнежевић је државна првакиња у пливању

Матеа Кнежевић, ученица 8/3 разреда, годинама вредно тренира пливање и ниже успехе. Сати и сати проведени у базену, велики уложени труд, напор, па и одрицање, нису спречили Матеу да ниже петице из свих предмета, да буде пример осталима и да наставници за њу имају само...