ФОТО-САФАРИ

June 17, 2018

ШТА СЕ КРИЈЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ?

Ђаци прваци су у петак 1.6.2018. са учитељицом Маријом из боравка ишли на Калемегдан и тамо су са својим родитељима играли „фото-сафари“.

Игра је била такмичарског карактера. Учесници су били подељени у групе (гепарди, лавови, тигрови, вукови, лемури…). Свака група је добила материјал са 5 фотографија различитих места (детаља) на Калемегдану. Групе су имале различите фотографије, а на свакој фотографији је била учитељица у одређеном ставу. Задатак је био пронаћи што пре 5 задатих места (детаља), поред сваког се фотографисати у истом ставу као и особа са фотографије и вратити се на циљ.

Игра је веома заинтересовала и мотивисала децу, али и родитеље, па су, са правим такмичарским и тимским духом, трудећи се што брже, сви испунили задатак.

На крају игре, сумирали смо утиске, поразговарали о траженим местима, разменили информације, и деца су научила много тога о највећем београдском парку и најзначајнијем културно-историјском комплексу.

Прве три, најбрже групе су награђене дипломом, а остали учесници похвалом за учешће и за постигнут одличан резултат.

Игра је била такмичарског карактера и циљ је био да се у што краћем року обави задатак, али је главни циљ био дружење међу децом, родитељима, добра забава и детаљније упознавање Калемегдана. Главни циљ је испуњен.

повезане вести

Осигурање ученика

INFORMATOR "UČENIČKA NEZGODA"Deca - uskras našeg sveta, mali ljudi koje nije uvek lako razumeti. Najveća sreća kada su zdrava, pomalo nestašna, znatiželjno „dosadna“