ЧАРОБНА ОГЛЕДАЛА

February 8, 2020

(Правимо калеидоскоп)

У четвртак 6.2. ученици су имали прилику да завире у чаробни свет огледала и да добију одговоре на нека од њихових питања.

Иако данас огледала користимо врло рутински не смемо заборавити да су огледала пратила магична својства како кроз историју тако и кроз најлепше приче (Снежана и седам патуљака, Алиса у земљи чуда… ). Након занимљивог осврта на настанак и развој огледала, подсетили смо се кроз игру различитих инструмената, који раде уз помоћ огледала (перископ и калеидоскоп). Поред тога научили смо како се прави калеидоскоп са три огледала, која својим положајем омогућавају да посматрани предмети (спајалице, шарене перлице, сламчице..) изгледају чаробно. Наиме, огледала су намештена тако да се само малим померањем пред нашим очима појављују разне, занимљиве, симетричне слике у више боја. Будући да стварање чаролије захтева доста енергије, ученици су се засладили слаткишима пред крај радионице.

Радионицу су водиле учитељице: Александра Јаковљевић и Александра Средојевић

повезане вести

 БОГДАН БЕЛИЋ НА ДОЧЕКУ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА

 БОГДАН БЕЛИЋ НА ДОЧЕКУ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА

Ученик Vll2 Богдан Белић је својим чаробним гласом , у друштву својих другара из „Чаролије“, националном химном „Боже правде“, дочекао и поздравио српске спортисте – шампионе. Била је велика част  наћи се 12. септембра на балкону Скупштине Републике Србије и дочекати...