ШУМЕ СУ ПЛУЋА НАШЕ ПЛАНЕТЕ – ТО МОРА ЗНАТИ СВАКО ДЕТЕ

March 21, 2023

21. марта ученици II-2 су у продуженом боравку обележили Светски дан шума. Гледањем документарног филма о њиховом значају, подсетили смо се које све користи имамо од шума и како их треба штитити. Затим смо по угледу на филм направили заједнички пано. Ученици су, такође, цртежом представили шуму и њен значај. Читали смо и анализирали Змајев “Шумски вртић”.

Нема никакве сумње да квалитет нашег живота у великој мери зависи од очуваних шума. Регулишу климу у којој живимо, ублажавају поплаве, чувају земљиште, обезбеђују питку воду, пружају уточиште различитим дивљим врстама и још много тога. 

Крајње је време да озбиљно променимо наш однос према шумама како би и даље могле да нам пружају ове егзистенцијалне услуге. 

Марија Затежић Станковић

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...