Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

April 9, 2024

Анђелија Филиповић је наша млада глумица из одељења 5/4. Овога пута глумила је у антиратној драми „Баук” редитеља Горана Радовановића. Овај филм ће светску премијеру доживети 20. априла 2024. у оквиру такмичарског програма 46. Међународног филсмог фестивала у Москви.

Филм “Баук” доноси пред публику причу о НАТО бомбардовању СРЈ 1999. године, из визуре осмогодишњег дечака Саве, који покушава да задржи неискварени и наивни поглед на свет око себе.

У глумачкој подели која стоји иза ове филмске приче, уз дечака Јакшу Прпића у носећој роли, нашли су се и Сара Климоска, Војин Ћетковић, Милош Биковић, Анђелија Филиповић, Гордана Гаџић, Калина Ковачевић, Бранка Шелић, Милена Јакшић.

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...