Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

April 9, 2024

Анђелија Филиповић је наша млада глумица из одељења 5/4. Овога пута глумила је у антиратној драми „Баук” редитеља Горана Радовановића. Овај филм ће светску премијеру доживети 20. априла 2024. у оквиру такмичарског програма 46. Међународног филсмог фестивала у Москви.

Филм “Баук” доноси пред публику причу о НАТО бомбардовању СРЈ 1999. године, из визуре осмогодишњег дечака Саве, који покушава да задржи неискварени и наивни поглед на свет око себе.

У глумачкој подели која стоји иза ове филмске приче, уз дечака Јакшу Прпића у носећој роли, нашли су се и Сара Климоска, Војин Ћетковић, Милош Биковић, Анђелија Филиповић, Гордана Гаџић, Калина Ковачевић, Бранка Шелић, Милена Јакшић.

повезане вести

„Ђачка реч”

„Ђачка реч”

Позивамо вас да прелистате ново издање школског часописа „Ђачка реч”, које је смо припремили поводом Дана школе. На припреми овог броја радили су чланови новинарске секције, ученици: Лола Ерак VII1, Уна Ђорђевић VII2, Христина Милутиновић V3, Дуња Тешић VII1, Софија...

ДАН ШКОЛЕ

ДАН ШКОЛЕ

Овај дан је посебан дан у години за све нас, јер нас подсећа на заједничке тренутке, напоре и успехе које смо постигли као једна велика школска породица. Школа је много више од зграде у којој учимо. То је место где се рађају пријатељства, где се стичу прва знања и где...