Атлетичари ОШ „Скадарлија“

April 5, 2023

Општинско такмичење у атлетици  ове године је одржано у Атлетској дворани Београд, 3.априла. Наша школа је имала 11 представника, ученике од  5. до 8. разреда, који су се надметали са још 4 школе са  Општине Савски венац.

Правило је било да се 5. и 6.разред такмиче у истој групи, а тако је и за 7. и 8. разред.  Дисциплине које су ученици могли да бирају по жељи и способностима су: 60 м, 300 м, 600 м, 4×100 м, скок увис, скок удаљ из зоне и бацање кугле.

Најпре су се одржала такмичења у краћим дистанцама, и скоку удаљ, а атрактивна дисциплина – 4×100 м, је остављена за крај. Скоро сви наши ученици су постигли сјајне резултате, али само прво место у категорији је обезбедило пролазак на Градско такмичење.

Ученици који су изборили пролазак на Градско такмичење су:

Вуковић Петра (7.разред) – скок удаљ

Грујић Трифун (6.разред)  – 300 м

Ања Јовић (8.разред)  – 300 м

Осталим ученицима честитамо на учешћу и одличној борби!

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...