БОЖИЋНА ПРИРЕДБА УЧЕНИКА ГРЧКЕ ШКОЛЕ У БЕОГРАДУ

December 16, 2019

У свечаној сали основне школе „Скадарлија“ у Београду је 18. децембра 2019. године одржана представа поводом Божића и Нове године ученика Грчке школе.

Осим родитеља малишана, представи су присуствовали и званичници амбасаде Републике Грчке и надлежних институција Републике Србије.

Својим присуством су ову приредбу увеличали госпођа Дафни Kулусју, први саветник Амбасаде Републике Грчке и господин Игор Раичевић, подсекретар Секретаријата за образовање и дечију заштиту града Београда, као и господин Петар Родифцис, председник Националног савета грчке националне мањине у Србији, затим директорка основне школе „Скадарлија“, госпођа Мирјана Слобода и председник удружења „Грци Србије“, господин Василиос Провелеггиос.

У име наставника Грчке школе у Београду, реч добродошлице је упутио господин Вангелис Сфиракис.

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...