МАЛА ПРИЧА О ВЕЛИКОЈ ЖИЧИ

January 8, 2020

Четвртаци на промоцији књиге у Дечјем културном центру
Милоје Радовић: „Мала прича о великој Жичи“

Ученици четвртог разреда 29. јануара 2020. присуствовали су промоцији књиге „Мала прича о великој Жичи“ писца Милоја Радовића у Библиотеци Дечјег културног центра.

Милоје је читао деци своје стихове и причао о значају Жиче у српској култури и историји. Уз музику и слике оживела је древна прича о Немањићима, Стефану Немањи, Стефану Првовенчаном и Светом Сави. Песник је деци даровао стихове и своју књигу о Жичи.

Рекли су о књизи:

Тешко је у данашње време наћи књигу за децу, као што је Мала прича о великој Жичи која на тако леп начин говори о историји, духовности, нашој православној вери, а све је то речено поетски, јасним стихом и лепом римом. Ово је поема која извире из самог бића, корена народа, попут некадашњих народних песама које су преносиле поруку, поуку и памћење, а васпитавајући, и поучавајући многе генерације и биле су брана забораву. Кад би уџбеници историје били писани као Мала прича о великој Жичи Милоја Радовића, верујем да би малишани заволели историју и много научили, на лак и њима привлачан начин.

повезане вести

Осигурање ученика

INFORMATOR "UČENIČKA NEZGODA"Deca - uskras našeg sveta, mali ljudi koje nije uvek lako razumeti. Najveća sreća kada su zdrava, pomalo nestašna, znatiželjno „dosadna“