МЕЂУНАРОДНИ ДАН МУЗЕЈА

May 19, 2022

МУЗЕЈ НАУKЕ И ТЕХНИKЕ – Међународни дан музеја 18.5.

Ученици првог разреда су са својим учитељицама из продуженог боравка посетили Музеј науке и технике. На тај начин су обележили и Међународни дан музеја.
Обишли смо и упознали се са сталним поставкама музеја: “Човек и техника”, “Галерија играчака”, “Научна играоница”. Деци је највише пажње привукла поставка “Научна играоница” која промовише учење кроз откривање, учествовање, експериментисање и непосредан контакт са научним изазовима. Интерактивни експонати су им приближили феномене из области астрономије, математике, физике, биологије, психологије и логике на забаван начин и подстакли их на размишљање и маштање ангажујући различита чула и способности. Били су у прилици да осете снагу центрифугалне силе, да провере свој осећај за равнотежу и доживе оптичке варке, што им је омогућило да на непосредан начин сазнају нешто више о научним принципима.

Учитељице Марија Затежић, Невена Дакић и Ива Синђелић

повезане вести

Осигурање ученика

INFORMATOR "UČENIČKA NEZGODA"Deca - uskras našeg sveta, mali ljudi koje nije uvek lako razumeti. Najveća sreća kada su zdrava, pomalo nestašna, znatiželjno „dosadna“