Недеља сећања и заједништва

May 17, 2024

Недеља сећања и заједништва

У свим школама се у мају месецу обележавала „Недеља сећања и заједништва“, током које су се организовале разне активности које су усмерене на неговање културе сећања, развој и промоцију хуманости, емпатије, поштовања. Одељења 5/3 и 5/4 одлучила су се да активности буду хуманитарног карактера. Ученици су доносили школски прибор, разне бојанке, књиге, друштвене игре, пластелин, цртеже итд.

Ученици одељења 5/3 10. маја отишли су у посету деци која се лече од најтежих болести на Институту на онкологију и радиологију Србије. Тамо су врло срдачно дочекани, уз велику захвалност за хуманост наше деце.

Ученици одељења 5/4 су 17. маја посетили су Клинику за дечије плућне болести и туберкулозу КБЦ „Драгиша Мишовић“.  Остварена је сарадња са ОШ „Др Драган Херцог“, чији наставници раде са децом на овом одељењу. Тамо нас је срдачно дочекала главна сестра у библиотеци клинике, захвалила нам се у име све деце и запослених и показала искрено одушевљење због идеје и донације.

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...