ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

August 6, 2020

Организација рада у школи

Поштовани родитељи и ученици,

Након анализе резултата спроведене анкете са родитељима, утврдили смо да се преко 90% родитеља определило да ученици похађају наставу у школи. Због обавезе да бринемо о здрављу ученика и запослених, у складу са упутствима добијених од Кризног штаба и Министарства просвете, Наставничко веће је донело одлуку да се у школској 2020/21. години спроводи комбиновани модел наставе.

Ученици млађих разреда долазиће у школу сваког дана, али су подељени у две групе. 

Продужени боравак ће бити организован у складу са ресурсима школе. Боравак могу да похађају ученици чија оба родитеља доставе потврду своје радне организације да ће бити радно ангажовани ван своје куће, односно у просторијама фирме.

Ученици старијих разреда су подељени у одељењима на две групе, које се смењују у школи по данима. Једне недеље група А је у школи у понедељак, среду и петак, а у уторак и четвртак прати ТВ наставу код куће.  Исте недеље група Б је у школи у уторак и четвртак, а у понедељак, среду и петак прати ТВ часове код куће.  

Групе  се  ротирају  на  недељном  нивоу  у  оквиру планиране  сатнице.  Распоред звоњења са сатницом истакнут је на сајту школе.

Часови трају 30 минута. Настава ће бити организована тако да свако одељење (група) има своју учионицу, односно током одмора нема промене учионица.

Ученици који нису у школи су у обавези да прате ТВ часове.

Усмене и писане провере знања се спроводе у школи за све ученике, и оне који су се определили искључиво за праћење наставе код куће.

Овакав облик наставе биће реализован до нових препорука кризног штаба.

Као помоћно средство у организацији наставе на даљину биће коришћена Гугл платформа за учење.

Путем Гугл учионице организоваћемо часове за предмете за које нису снимани ТВ часови, додатну подршку за ученике у виду консултација са наставницима, постављње наставних материјала, допунску и додатну наставу, часове одељењског старешине.

У школи ће се стриктно поштовати све прописане епидемиолошке мере:

 • Ученици, наставно, ненаставно особље НЕ ДОЛАЗЕ у школу уколико имају повишену телесну температуру или симптоме респираторне инфекције.
 • Родитељи треба пре доласка у школу да провере телесну температуру својој деци.
 • Обавезно одржавати физичку дистанцу са другим особама у школи од најмање једног и по метара.
 • У учионици ће бити максимално 15 ученика.
 • Обустављају се све активности код којих је могуће појачано стварање аеросола (певање, викање, контактни спорт, навијање и друго).
 • За време одмора, пре и после наставе у школи и дворишту, дежурни наставници ће спречавати гужве и окупљање већег броја ученика.

НОШЕЊЕ МАСКИ

Школско наставно и ненаставно особље све време боравка у школи носе заштитне маске.

Ученици:

 • Маску треба да носе при уласку у школу па све до доласка до своје клупе.
 • Маска се ОБАВЕЗНО користи приликом одговарања и сваког разговора.
 • Маска се ОБАВЕЗНО користи и приликом кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или тоалет.
 • Маска се може одложити само у периоду када ученик седи у својој клупи и слуша наставу.
 • Током боравка у школи може се користити било која врста маске, тако да истовремено прекрива уста и нос.

 пажњу је неопходно посветити појачаној личној хигијени ( што чешће прање руку, користити гелове и дезинфекциона средства за руке).

Школа ће појачати механичко и хемијско чишћење школских простора, посебно заједничких предмета који се често додирују.

Редари ће имати обавезу да у склопу својих дужности редовно проветравају учионицу.

Уколико се појаве симптоми у школи, ученик ће са заштитном маском бити смештен у просторију одређену за изолацију. Школа ће одмах обавестити родитеље и надлежни институт/завод за јавно здравље. О ученику у соби за изолацију до доласка родитеља бригу ће водити особа коју одреди директор. Та особа ће обавезно користити маску и рукавице, а након одласка детета простор ће бити очишћен и дезинфикован.

повезане вести

Нови литерарни успеси

Нови литерарни успеси

На традиционалном међународном литерарном и ликовном конкурсу „Најлепша мама на свету, моја мама”, у организацији Дечјег савеза града Врања, наша ученица Петра Пауновић Кудић из одељења 5/3 освојила је треће место. Песма носи назив „Моја мама”, а стихови ће се наћи у...

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

Игра је за дете стваралачка прерада стварности и чин замишљања искуства.  Игра је машта у акцији и форма истраживања. Дете има урођену мотивацију да учи и сазнаје.Деца као социјална бића, која се играју, живе и уче уз друге и са другима, воле да буду у заједници...

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић је наша млада глумица из одељења 5/4. Овога пута глумила је у антиратној драми „Баук” редитеља Горана Радовановића. Овај филм ће светску премијеру доживети 20. априла 2024. у оквиру такмичарског програма 46. Међународног филсмог фестивала у Москви....