ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

August 6, 2020

Организација рада у школи

Поштовани родитељи и ученици,

Након анализе резултата спроведене анкете са родитељима, утврдили смо да се преко 90% родитеља определило да ученици похађају наставу у школи. Због обавезе да бринемо о здрављу ученика и запослених, у складу са упутствима добијених од Кризног штаба и Министарства просвете, Наставничко веће је донело одлуку да се у школској 2020/21. години спроводи комбиновани модел наставе.

Ученици млађих разреда долазиће у школу сваког дана, али су подељени у две групе. 

Продужени боравак ће бити организован у складу са ресурсима школе. Боравак могу да похађају ученици чија оба родитеља доставе потврду своје радне организације да ће бити радно ангажовани ван своје куће, односно у просторијама фирме.

Ученици старијих разреда су подељени у одељењима на две групе, које се смењују у школи по данима. Једне недеље група А је у школи у понедељак, среду и петак, а у уторак и четвртак прати ТВ наставу код куће.  Исте недеље група Б је у школи у уторак и четвртак, а у понедељак, среду и петак прати ТВ часове код куће.  

Групе  се  ротирају  на  недељном  нивоу  у  оквиру планиране  сатнице.  Распоред звоњења са сатницом истакнут је на сајту школе.

Часови трају 30 минута. Настава ће бити организована тако да свако одељење (група) има своју учионицу, односно током одмора нема промене учионица.

Ученици који нису у школи су у обавези да прате ТВ часове.

Усмене и писане провере знања се спроводе у школи за све ученике, и оне који су се определили искључиво за праћење наставе код куће.

Овакав облик наставе биће реализован до нових препорука кризног штаба.

Као помоћно средство у организацији наставе на даљину биће коришћена Гугл платформа за учење.

Путем Гугл учионице организоваћемо часове за предмете за које нису снимани ТВ часови, додатну подршку за ученике у виду консултација са наставницима, постављње наставних материјала, допунску и додатну наставу, часове одељењског старешине.

У школи ће се стриктно поштовати све прописане епидемиолошке мере:

 • Ученици, наставно, ненаставно особље НЕ ДОЛАЗЕ у школу уколико имају повишену телесну температуру или симптоме респираторне инфекције.
 • Родитељи треба пре доласка у школу да провере телесну температуру својој деци.
 • Обавезно одржавати физичку дистанцу са другим особама у школи од најмање једног и по метара.
 • У учионици ће бити максимално 15 ученика.
 • Обустављају се све активности код којих је могуће појачано стварање аеросола (певање, викање, контактни спорт, навијање и друго).
 • За време одмора, пре и после наставе у школи и дворишту, дежурни наставници ће спречавати гужве и окупљање већег броја ученика.

НОШЕЊЕ МАСКИ

Школско наставно и ненаставно особље све време боравка у школи носе заштитне маске.

Ученици:

 • Маску треба да носе при уласку у школу па све до доласка до своје клупе.
 • Маска се ОБАВЕЗНО користи приликом одговарања и сваког разговора.
 • Маска се ОБАВЕЗНО користи и приликом кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или тоалет.
 • Маска се може одложити само у периоду када ученик седи у својој клупи и слуша наставу.
 • Током боравка у школи може се користити било која врста маске, тако да истовремено прекрива уста и нос.

 пажњу је неопходно посветити појачаној личној хигијени ( што чешће прање руку, користити гелове и дезинфекциона средства за руке).

Школа ће појачати механичко и хемијско чишћење школских простора, посебно заједничких предмета који се често додирују.

Редари ће имати обавезу да у склопу својих дужности редовно проветравају учионицу.

Уколико се појаве симптоми у школи, ученик ће са заштитном маском бити смештен у просторију одређену за изолацију. Школа ће одмах обавестити родитеље и надлежни институт/завод за јавно здравље. О ученику у соби за изолацију до доласка родитеља бригу ће водити особа коју одреди директор. Та особа ће обавезно користити маску и рукавице, а након одласка детета простор ће бити очишћен и дезинфикован.

повезане вести

ГАЛЕРИЈА ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

ГАЛЕРИЈА ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

Захваљујући уметницима првог разреда, наши ходници и прозори постали су галерија зимске чаролије. Сваким покретом њихове четкице настајала је све лепша представа снежне идиле. На прозорима се могу видети украси, пахуље, јелке, ирваси, Снешко Белић, Деда Мраз... Њихови...

Посета Музеју науке и технике у оквиру СНА, предмет Животне вештине

Посета Музеју науке и технике у оквиру СНА, предмет Животне вештине

Ученици ОШ „Скадарлија“,  одељења 5/3, посетили су Музеј науке и технике у оквиру манифестације „Ноћ музеја“, која је одржана 29. септембра 2023. Посета Музеју је била посебно интересантна јер су ученици имали прилику да се упознају са техничким иновацијама и...

ПРАВАЦ У ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЈ НА ДРУЖЕЊЕ СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА 2023.

ПРАВАЦ У ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЈ НА ДРУЖЕЊЕ СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА 2023.

У понедељак, 20. новембра ученици 4/1 имали су част да за њих буде организована узбудљива радионица „Мали кустос, мали конзерватор“ у Етнографском музеју. Повод је обележавање Светског дана детета, установљеног на Генералној скупштини УН 1954. године. Циљ је ...