ПРЕДАВАЊА ”НЕ ПЕТАРДАМА”

January 17, 2019

У свечаној сали наше школе 18. децембра 2018. године, уз подршку општине Стари град, одржано је једно веома важно и поучно предавање под називом „Петарде? Не, хвала!“.

Предавачи су били припадници Гарде Војске Србије, представници Добровољног ватрогасног друштва „Стари град“, као и волонтери и едукатори Црвеног Крста Стари град. Они су се удружили око заједничког пројекта под називом „Војни пиротехничар у основној школи“, који за циљ има едукацију наше деце и подизање свести о опасностима које са собом носи употреба пиротехничких средстава, пре свега петарди, као и превенција њихове употребе. Пројекат је сачињен из теоријског и практичног дела.

У уводном делу припадник Гарде Војске Србије нам је, уз фотографије на пројектном платну, презентовао врсте пиротехничких средстава, опасности и последице по здравље које са собом носи њихова употреба.

У практичном делу су нам ватрогасци објаснили поступке у случају појаве пожара изазваног пиротехничким средствима, а волонтери и едукатори Црвеног Крста приказали пружање прве помоћи код најчешћих повреда које настају у тим ситуацијама.

Деца су пажљиво одслушала предавање и одгледала фотографије, а највећи утисак на њих оставило је пружање прве помоћи при ранама изазваним петардама, које су волонтери Црвеног Крста верно реконструисали. Веома поучно у ово време празника !!!

повезане вести

Осигурање ученика

INFORMATOR "UČENIČKA NEZGODA"Deca - uskras našeg sveta, mali ljudi koje nije uvek lako razumeti. Najveća sreća kada su zdrava, pomalo nestašna, znatiželjno „dosadna“