ПРЕДАВАЊА ”НЕ ПЕТАРДАМА”

January 17, 2019

У свечаној сали наше школе 18. децембра 2018. године, уз подршку општине Стари град, одржано је једно веома важно и поучно предавање под називом „Петарде? Не, хвала!“.

Предавачи су били припадници Гарде Војске Србије, представници Добровољног ватрогасног друштва „Стари град“, као и волонтери и едукатори Црвеног Крста Стари град. Они су се удружили око заједничког пројекта под називом „Војни пиротехничар у основној школи“, који за циљ има едукацију наше деце и подизање свести о опасностима које са собом носи употреба пиротехничких средстава, пре свега петарди, као и превенција њихове употребе. Пројекат је сачињен из теоријског и практичног дела.

У уводном делу припадник Гарде Војске Србије нам је, уз фотографије на пројектном платну, презентовао врсте пиротехничких средстава, опасности и последице по здравље које са собом носи њихова употреба.

У практичном делу су нам ватрогасци објаснили поступке у случају појаве пожара изазваног пиротехничким средствима, а волонтери и едукатори Црвеног Крста приказали пружање прве помоћи код најчешћих повреда које настају у тим ситуацијама.

Деца су пажљиво одслушала предавање и одгледала фотографије, а највећи утисак на њих оставило је пружање прве помоћи при ранама изазваним петардама, које су волонтери Црвеног Крста верно реконструисали. Веома поучно у ово време празника !!!

повезане вести

ГАЛЕРИЈА ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

ГАЛЕРИЈА ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

Захваљујући уметницима првог разреда, наши ходници и прозори постали су галерија зимске чаролије. Сваким покретом њихове четкице настајала је све лепша представа снежне идиле. На прозорима се могу видети украси, пахуље, јелке, ирваси, Снешко Белић, Деда Мраз... Њихови...

Посета Музеју науке и технике у оквиру СНА, предмет Животне вештине

Посета Музеју науке и технике у оквиру СНА, предмет Животне вештине

Ученици ОШ „Скадарлија“,  одељења 5/3, посетили су Музеј науке и технике у оквиру манифестације „Ноћ музеја“, која је одржана 29. септембра 2023. Посета Музеју је била посебно интересантна јер су ученици имали прилику да се упознају са техничким иновацијама и...

ПРАВАЦ У ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЈ НА ДРУЖЕЊЕ СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА 2023.

ПРАВАЦ У ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЈ НА ДРУЖЕЊЕ СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА 2023.

У понедељак, 20. новембра ученици 4/1 имали су част да за њих буде организована узбудљива радионица „Мали кустос, мали конзерватор“ у Етнографском музеју. Повод је обележавање Светског дана детета, установљеног на Генералној скупштини УН 1954. године. Циљ је ...