ПРЕДАВАЊА ”НЕ ПЕТАРДАМА”

January 17, 2019

У свечаној сали наше школе 18. децембра 2018. године, уз подршку општине Стари град, одржано је једно веома важно и поучно предавање под називом „Петарде? Не, хвала!“.

Предавачи су били припадници Гарде Војске Србије, представници Добровољног ватрогасног друштва „Стари град“, као и волонтери и едукатори Црвеног Крста Стари град. Они су се удружили око заједничког пројекта под називом „Војни пиротехничар у основној школи“, који за циљ има едукацију наше деце и подизање свести о опасностима које са собом носи употреба пиротехничких средстава, пре свега петарди, као и превенција њихове употребе. Пројекат је сачињен из теоријског и практичног дела.

У уводном делу припадник Гарде Војске Србије нам је, уз фотографије на пројектном платну, презентовао врсте пиротехничких средстава, опасности и последице по здравље које са собом носи њихова употреба.

У практичном делу су нам ватрогасци објаснили поступке у случају појаве пожара изазваног пиротехничким средствима, а волонтери и едукатори Црвеног Крста приказали пружање прве помоћи код најчешћих повреда које настају у тим ситуацијама.

Деца су пажљиво одслушала предавање и одгледала фотографије, а највећи утисак на њих оставило је пружање прве помоћи при ранама изазваним петардама, које су волонтери Црвеног Крста верно реконструисали. Веома поучно у ово време празника !!!

повезане вести

Нови литерарни успеси

Нови литерарни успеси

На традиционалном међународном литерарном и ликовном конкурсу „Најлепша мама на свету, моја мама”, у организацији Дечјег савеза града Врања, наша ученица Петра Пауновић Кудић из одељења 5/3 освојила је треће место. Песма носи назив „Моја мама”, а стихови ће се наћи у...

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

Игра је за дете стваралачка прерада стварности и чин замишљања искуства.  Игра је машта у акцији и форма истраживања. Дете има урођену мотивацију да учи и сазнаје.Деца као социјална бића, која се играју, живе и уче уз друге и са другима, воле да буду у заједници...

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић је наша млада глумица из одељења 5/4. Овога пута глумила је у антиратној драми „Баук” редитеља Горана Радовановића. Овај филм ће светску премијеру доживети 20. априла 2024. у оквиру такмичарског програма 46. Међународног филсмог фестивала у Москви....