ПРЕДАВАЊА ”НЕ ПЕТАРДАМА”

January 17, 2019

У свечаној сали наше школе 18. децембра 2018. године, уз подршку општине Стари град, одржано је једно веома важно и поучно предавање под називом „Петарде? Не, хвала!“.

Предавачи су били припадници Гарде Војске Србије, представници Добровољног ватрогасног друштва „Стари град“, као и волонтери и едукатори Црвеног Крста Стари град. Они су се удружили око заједничког пројекта под називом „Војни пиротехничар у основној школи“, који за циљ има едукацију наше деце и подизање свести о опасностима које са собом носи употреба пиротехничких средстава, пре свега петарди, као и превенција њихове употребе. Пројекат је сачињен из теоријског и практичног дела.

У уводном делу припадник Гарде Војске Србије нам је, уз фотографије на пројектном платну, презентовао врсте пиротехничких средстава, опасности и последице по здравље које са собом носи њихова употреба.

У практичном делу су нам ватрогасци објаснили поступке у случају појаве пожара изазваног пиротехничким средствима, а волонтери и едукатори Црвеног Крста приказали пружање прве помоћи код најчешћих повреда које настају у тим ситуацијама.

Деца су пажљиво одслушала предавање и одгледала фотографије, а највећи утисак на њих оставило је пружање прве помоћи при ранама изазваним петардама, које су волонтери Црвеног Крста верно реконструисали. Веома поучно у ово време празника !!!

повезане вести

ПОСЕТА МУЗЕЈУ АУТОМОБИЛА

ПОСЕТА МУЗЕЈУ АУТОМОБИЛА

Данашња посета Музеју аутомобила се чинила као незаборавно путовање кроз време. Одвезли смо се у далеку прошлост како бисмо што више сазнали о историји аутомобила. Имали смо прилике да видимо како је изгледао први аутомобил икада направљен, прву формулу бивше...

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ

Широм света се данас прославља  Дан деце, како би се указало на значај дечјих права и скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци као и актуелне проблеме са којима се деца суочавају. Ученици трећег разреда су Међународни дан деце обележили слушањем...

Ниси сам и ниси сама, растеш са нама

Ниси сам и ниси сама, растеш са нама

Поводном обележавања Дана школе наши ученици су учествовали у радионици „Ниси сам и ниси сама, растеш са нама”. Свако одељење је направило свој пакат који краси зидове наше школе. Ученици су били веома...