ПРОЈЕКТНА НАСТАВА II-3

May 7, 2020

У оквиру часова Пројектне наставе, одељење II3 и њихова учитељица Ана Стојановић, реализовали су два занимљива пројекта.

април / мај 2020.

Пројекат под називом ТАНГРАМ осмишљен је са циљем да приближи ученицима свет математике, да кроз забаву и игру развија математичке способности, машту, пажњу, стрпљење, одговорност и сарадњу.

У првом делу пројекта користећи већ готов модел танграма ђаци индивидуално састављају прво задате облике користећи шеме. У другом делу раде у мањим групама. Свака група припрема и самостално израђује велики, заједнички , модел танграма, бирају фигуру коју желе да саставе и сниме за кратак филм. Трећи део пројекта представља презентацију свих радова.

Пројекат којим су другаци истраживали стару кинеску игру танграм завршен је малим одељенским филмом који су ђаци сами снимали у својој учионици. Овај пројекат реализован је током фебруара и марта.

И други пројекат, ВИДЕО РЕЧНИК, у којем су ђаци истраживали врсте речи проналазећи примере у свом окружењу, завршен је заједничким радом – филмићем. Иако привремено раздвојени, другаци се окупљају и удружују заједничким циљевима у свом раду. Овај пројекат и рад омогућио им је да прикажу своју креативност али и да виде своје другове којих су се веома ужелели. Овај пројекат реализован је током априла и маја.

Веселе радове другака можете погледати испод

повезане вести

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...

Литерарни конкурс „Мој љубимац”

Литерарни конкурс „Мој љубимац”

Осми по реду фото и литерарни конкурс за децу и младе под називом „Мој љубимац”, у организацији Дечјег културног центра Београд одржан је у оквиру манифестације ,,Београдски дани породице”. Према речима организатора, на конкурс је стигло око 170 фотографија и 300...

Матеа Кнежевић је државна првакиња у пливању

Матеа Кнежевић је државна првакиња у пливању

Матеа Кнежевић, ученица 8/3 разреда, годинама вредно тренира пливање и ниже успехе. Сати и сати проведени у базену, велики уложени труд, напор, па и одрицање, нису спречили Матеу да ниже петице из свих предмета, да буде пример осталима и да наставници за њу имају само...