ПРОЈЕКТНА НАСТАВА II-3

May 7, 2020

У оквиру часова Пројектне наставе, одељење II3 и њихова учитељица Ана Стојановић, реализовали су два занимљива пројекта.

април / мај 2020.

Пројекат под називом ТАНГРАМ осмишљен је са циљем да приближи ученицима свет математике, да кроз забаву и игру развија математичке способности, машту, пажњу, стрпљење, одговорност и сарадњу.

У првом делу пројекта користећи већ готов модел танграма ђаци индивидуално састављају прво задате облике користећи шеме. У другом делу раде у мањим групама. Свака група припрема и самостално израђује велики, заједнички , модел танграма, бирају фигуру коју желе да саставе и сниме за кратак филм. Трећи део пројекта представља презентацију свих радова.

Пројекат којим су другаци истраживали стару кинеску игру танграм завршен је малим одељенским филмом који су ђаци сами снимали у својој учионици. Овај пројекат реализован је током фебруара и марта.

И други пројекат, ВИДЕО РЕЧНИК, у којем су ђаци истраживали врсте речи проналазећи примере у свом окружењу, завршен је заједничким радом – филмићем. Иако привремено раздвојени, другаци се окупљају и удружују заједничким циљевима у свом раду. Овај пројекат и рад омогућио им је да прикажу своју креативност али и да виде своје другове којих су се веома ужелели. Овај пројекат реализован је током априла и маја.

Веселе радове другака можете погледати испод

повезане вести

ГАЛЕРИЈА ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

ГАЛЕРИЈА ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

Захваљујући уметницима првог разреда, наши ходници и прозори постали су галерија зимске чаролије. Сваким покретом њихове четкице настајала је све лепша представа снежне идиле. На прозорима се могу видети украси, пахуље, јелке, ирваси, Снешко Белић, Деда Мраз... Њихови...

Посета Музеју науке и технике у оквиру СНА, предмет Животне вештине

Посета Музеју науке и технике у оквиру СНА, предмет Животне вештине

Ученици ОШ „Скадарлија“,  одељења 5/3, посетили су Музеј науке и технике у оквиру манифестације „Ноћ музеја“, која је одржана 29. септембра 2023. Посета Музеју је била посебно интересантна јер су ученици имали прилику да се упознају са техничким иновацијама и...

ПРАВАЦ У ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЈ НА ДРУЖЕЊЕ СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА 2023.

ПРАВАЦ У ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЈ НА ДРУЖЕЊЕ СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА 2023.

У понедељак, 20. новембра ученици 4/1 имали су част да за њих буде организована узбудљива радионица „Мали кустос, мали конзерватор“ у Етнографском музеју. Повод је обележавање Светског дана детета, установљеног на Генералној скупштини УН 1954. године. Циљ је ...