ПРОЈЕКТНА НАСТАВА II-3

May 7, 2020

У оквиру часова Пројектне наставе, одељење II3 и њихова учитељица Ана Стојановић, реализовали су два занимљива пројекта.

април / мај 2020.

Пројекат под називом ТАНГРАМ осмишљен је са циљем да приближи ученицима свет математике, да кроз забаву и игру развија математичке способности, машту, пажњу, стрпљење, одговорност и сарадњу.

У првом делу пројекта користећи већ готов модел танграма ђаци индивидуално састављају прво задате облике користећи шеме. У другом делу раде у мањим групама. Свака група припрема и самостално израђује велики, заједнички , модел танграма, бирају фигуру коју желе да саставе и сниме за кратак филм. Трећи део пројекта представља презентацију свих радова.

Пројекат којим су другаци истраживали стару кинеску игру танграм завршен је малим одељенским филмом који су ђаци сами снимали у својој учионици. Овај пројекат реализован је током фебруара и марта.

И други пројекат, ВИДЕО РЕЧНИК, у којем су ђаци истраживали врсте речи проналазећи примере у свом окружењу, завршен је заједничким радом – филмићем. Иако привремено раздвојени, другаци се окупљају и удружују заједничким циљевима у свом раду. Овај пројекат и рад омогућио им је да прикажу своју креативност али и да виде своје другове којих су се веома ужелели. Овај пројекат реализован је током априла и маја.

Веселе радове другака можете погледати испод

повезане вести

Ниси сам и ниси сама, растеш са нама

Ниси сам и ниси сама, растеш са нама

Поводном обележавања Дана школе наши ученици су учествовали у радионици „Ниси сам и ниси сама, растеш са нама”. Свако одељење је направило свој пакат који краси зидове наше школе. Ученици су били веома...

Сајам науке

Сајам науке

У оквиру прославе Дана школе наши ученици су са својом наставницом Драганом Пиваш организовали Сајам науке за своје млађе другаре. Ученици су уживали, дружили се и нешто ново научили....

ДРУГАРИМА НА ДАР

ДРУГАРИМА НА ДАР

Наша школа је ове године пригодним активностима обележила Дан школе. Наши млађи ђаци су за своје старије другаре припремили писма и поруке украшене са посебном љубављу, док су наши старији ђаци за своје млађе другаре направили специјалну...