РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ТАЛЕНТЕ БЕОГРАД 2 ВРШИ ПРИЈЕМ НОВИХ ПОЛАЗНИКА

September 17, 2018

Као и предходних 18 година и ове године Регионални центар за таленте Београд 2, врши пријем нових полазника.

Овогодишњи циклус рада центра планирамо да започнемо почетком октобра, како би се уклопили у календаре међународних такмичења, јер наши полазници учествују на десетак међународних такмичења.

Сходно томе желимо да пружимо могућност већем броју ученика да буду у конкуренцији за иста, па је овогодишњи процес идентификације неопходно обавити до почетка октобра.

Програми рада Центра су подељени у две категорије и то:

  1. Ученици 7 и 8 разреда – Програм увођења ученика у научно истраживачке процесе,
  2. Ученици млађих разреда 3-6 по програмима за полазнике млађе јуниоре по научним дисциплинама.

Први сегмент процеса идентификације, тестирање/ смо предвидели да спроведемо 22,23,29 и 30 септембра у просторијама Центра, Устаничка 64/VI.

Ученици се самостално пријављују електронском пријавом

на линк https://goo.gl/forms/2ZkmSIEfzhSUS6lF3 са сајта : http://centarzatalente.edu.rs/news/ или са сајта http://www.centarzatalente.com/archives/5509

Уколико је немогуће да ученици присуствују тестирању у заказаним терминима постараћемо се да се тестирање обави у школи. Број пријављених није лимитиран.

Након обављеног тестирања, следи интервију са сваким тестираним учеником уз могуће присуство родитеља, школског психолога, педагога, наставника, и на основу резултата постигнутих на тесту општих способности /заступљене четири врсте интелегенције/ дају се сугестије у ком смеру упутити ученика и за коју научну област да се укључи у Програм рада Центра. Понављамо дају се само сугестије, а првенствено се поштује жеља ученика за научну област за коју се определи ученик са жељом за стицањем нових знања у тој области.

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...