СВЕТСКИ ДАН ПЧЕЛА 20.5. – ПЧЕЛЕ СУ НАША БУДУЋНОСТ

May 25, 2022

Ученици I-2 су у продуженом боравку обележили Светски дан пчела!
Гледали смо документарни филм о њима, читали и анализирали песме посвећене пчелама, цртали их и уживали у новим занимљивостима које смо сазнали о овим дивним инсектима!

ПЧЕЛЕ СУ НАША БУДУЋНОСТ! И, заиста, оне јесу наша будућност, јер без њих будућност уопште не изгледа лепо. Цео свет зависи од природних опрашивача, а поготово од пчела, стога је њихов опстанак пресудан. Да би се обезбедио опстанак пчела, потребно је пратити шта их угрожава и зауставити губитак биодиверзитета.

Не заборавите да смо ми одговорни за своју будућност и будућност својих потомака, а треба само мало променити навике како бисмо им оставили мало лепши и бољи свет!

Учитељица Марија Затежић

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...