Такмичење у пливању

April 5, 2023

Дана 8.2.2023. одржано је градско такмичење у пливању за ученике основних школа  од  1. до 4. разреда. Нашу школу су представљале две ученице – Тара Глигоријевић у дисциплини леђно и Дрина Кецојевић у дисциплини прсно.

Обе ученице су биле одличне, али мало бољи успех је забележила Дрина, која се кући вратила „сребрна“ и понела са собом прву медаљу!

Убрзо је одржано Градско такмичење и за старије разреде основних школа, а највећи успех су имале Катарина Ћоровић (8.разред) у дисциплини краул и Матеа Кнежевић (7.разред) у дисциплини прсно.  Обе ученице су избориле пласман и на Републичко такмичење, које се одржало 21. 2. 2023. год у Нишу.

Поред велике конкуренције, наше две ученице су се сјајно бориле. Матеа је била 4. у групи, а Катарина је освојила 1.место, па се „Скадарлија“ може похвалити државном првакињом у пливању!

Честитамо свим учесницима, надамо се да ће се овакви успеси наставити и следеће године!

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...