УПОЗНАЈМО ПОРТУГАЛИЈУ

December 1, 2023

МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА


У уторак, 28.11. у ДКЦБ наши ученици сазнали су занимљивости о прелепој Португалији. Важан део програма Дечјег културног центра јесте Међународни клуб пријатељства. Намера је да деци и младима представе мање познате културе, обичаје и свакодневни живот вршњака различитих држава.
Представник амбасаде Португалије у Београду поздравио је децу . Водитељка радионице приказала је презентацију о Португалији, а наши другаци и четвртаци пријатно су изненадили димаћине познавањем чињеница о положају, култури и спорту Португалије.
Професор португалског језика са Филолошког факултета научио нас је како да се представимо и поздравимо на португалском. Заједнички смо тачно одговорили на сва питања из квиза о Португалији. Учествујући и откривајући нова знања схватамо богатство различитости у свету око нас.
Домаћини су нам даровали слатко изненађење, чувену португалску посластицу од лиснатог теста и ванила крема- Пастел де ната која је пореклом из манастирских самостана, а стигла и у Србију. Колач је настао пре више од 300 година у историјском предграђу Лисабона, португалске престонице. Главни град чувен је по прелепим грађевинама, старим трамвајима и посебној атмосфери. Многи од нас пожелели су да једног дана посете Португалију и Лисабон.


Вуковић Зорица

повезане вести

Општинско такмичење из физике

ПОНОСНИ СМО НА НАШЕ МЛАДЕ ФИЗИЧАРЕ             Општинско такмичење из физике је одржано у ОШ „ Михаило Петровић Алас“, у суботу, 24. 2. 2024. године. Наши ученици су освојили следеће нагараде: 6. разред 1. Дамјан...

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 25. фебруара 2024. у ОШ „Браћа Барухˮ. Поносимо се резултатима ученика наше школе. пети разред: Милена Јосић 5/3 друго место Христина Милутиновић 5/3 друго место Маја Томић 5/4 друго место Петар...