ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ

October 10, 2023

Прошлог пролећа се Коста из 4/2 разболео. Прегледи су показали да је оболео од леукемије. Од тада је на лечењу, што у болници, што код куће. Због опасности од зараза и инфекција, строго му је забрањено да долази у контакт са спољним светом. Своје другаре из одељења виђа преко видео линка, преко кога понекад прати и наставу. Потребни лекови су скупи, чека га и операција, као и третман у Италији. Зато је наша школа замолила другаре из Музичке школе „Коста Манојловић“ да изведу концерт са кога би сакупљени прилози помогли Костиним родитељима. Млади уметници су показали своје саосећање и хуманост, и одазвали су се молби. Концерт на коме можете оставити своје прилоге за помоћ Кости биће одржан у четвртак, 12. октобра, у 19 часова, у свечаној сали Основне школе „Скадарлија“, у Француској 26.

Ово је други концерт овог типа који се организује у нашој школи. Претходни смо организовали пре пет година у сарадњи са ученицима Музичке школе „Станковић“. Сакупљене донације са тог концерта помогле су родитељима Милице Петровић (3/2) да јој обезбеде третмане у Русији. Ученике је окупила бивша ученица наше школе Исидора Станић у договору са Миличином учитељицом Тамаром Шекуларац Глигоријевић. Исидора Станић данас студира фагот у Словенији.

Сматрамо да је овакав концерт одличан пример сарадње у оквиру локалне заједнице, прави начин за практично показивање хуманости ученицима, непосредно приближавање културе слушања најмлађима и, у овом тренутку, једини начин на који можемо помоћи Кости и његовим родитељима. Наравно, не смемо заборавити да поменемо да овако развијамо ових дана  запостављену емпатију како код ученика слушалаца, тако и код ученика извођача.

повезане вести

РЕЗУЛТАТИ 49. МАТЕМАТИЧКОГ ТУРНИРА

Наша школа је и ове године учествовала на Архимедесовом математичком турниру (Првенство основних школа Републике Србије у математици), које је одржано 18. 5. 2024. на Бановом брду.  Школа је добила ПОХВАЛУ, за коју је заслужна петочлана екипа:  Ева Доманџић...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „Мала књига о великим стварима“

У уторак, 4. јуна 2024. године, угостили смо у нашој школској библиотеци ауторку књиге „Мала књига о великим стварима“ Марију Манојловић. И управо је тако и текао наш разговор, говорили смо о великим и важним стварима подстакнути наизглед овом малом књигом. Причу...