ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТА ”СУРФУЈ КРЕАТИВНО”

January 17, 2018

Позивамо Вас на представљање едукативног пројекта “Сурфуј креативно” намењеног ученицима основних и средњих школа у Србији који је реализовао Центар за медијску културу и образовање (ЦЗМКО). Презентација и разговор ће бити уприличени у петак 19. јануара у 12 сати у Научном клубу Центра за промоцију науке (Краља Петра 46).

На веб адреси www.surfujkreativno.edu.rs. постављени су квалитетни садржаји из области културе и уметности намењени деци и младима: преглед актуелне културне понуде, атрактивна презентација баштине у овим областима, преглед бесплатних алатки за примену ИКТ у култури, одабрани текстови и линкови који децу и младе упућују на савремене токове у креативним индустријама (филм, стрип, музика, књижевност за децу и омладину, веб серије, итд…).

У оквиру пројекта одржане су две креативне радионице – књижевник и стрип сценариста Павле Зелић, у Библиотеци шабачкој, и проф. Мирко Стојковић, професор филмског сценарија и сценарија видео игара на Факултету драмских уметности у Београду, у ОШ “Вељко Дугошевић”, показали су ученицима бесплатне и лако доступне онлајн алатке за прве кораке креирања видео игара, графичког дизајна, корисне линкове из области филмске уметности и књижевности и дали савете и идеје за креативно сурфовање на интернету и друштвеним мрежама.

Одабране фотографије, видео материјали и описи радионица постављени су на свим онлајн платформама пројекта: Јутјуб каналу, Фејсбук страници и на самом сајту пројекта www.surfujkreativno.edu.rs. Ученици су позвани да активно учествују у даљем креирању садржаја на онлајн платформама пројекта.

Пројекат Сурфуј креативно је реализован уз финансијску подршку Министарства културе и информисања и представља наставак „Сурфуј писмено“ (доступног на www.digitalnapismenost.surfujkreativno.edu.rs)

Очекујемо Вас и радујемо се сусрету са Вама!

повезане вести

Нови литерарни успеси

Нови литерарни успеси

На традиционалном међународном литерарном и ликовном конкурсу „Најлепша мама на свету, моја мама”, у организацији Дечјег савеза града Врања, наша ученица Петра Пауновић Кудић из одељења 5/3 освојила је треће место. Песма носи назив „Моја мама”, а стихови ће се наћи у...

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

Игра је за дете стваралачка прерада стварности и чин замишљања искуства.  Игра је машта у акцији и форма истраживања. Дете има урођену мотивацију да учи и сазнаје.Деца као социјална бића, која се играју, живе и уче уз друге и са другима, воле да буду у заједници...

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић је наша млада глумица из одељења 5/4. Овога пута глумила је у антиратној драми „Баук” редитеља Горана Радовановића. Овај филм ће светску премијеру доживети 20. априла 2024. у оквиру такмичарског програма 46. Међународног филсмог фестивала у Москви....