УПУТСТВО ЗА MICROSOFT ТИМ

April 8, 2020

У прилогу ове поруке је архива (фајл са компримованим садржајем) која садржи налоге за све наставнике и ученике у Вашој школи. Налози су намењени за приступ апликацији Microsoft Teams за потребе удаљеног извољења наставе.

За сваки налог дати су корисничко име и лозинка.

Приликом приступа апликацији на адреси https://teams.microsoft.com користи се адреса електронске поште која се добије када се на корисничко име надовеже “@eprosveta.ac.rs” (без наводника).

Исто важи и за наставничке и за ученичке налог.

Директор је такође дужан да табеле са налозима за ученике подели разредним старешинама (сваком разредном старешини треба послати једну табелу која се односи на његово одељење).

Разредне старешине су дужне да налоге (корисничко име и лозинку) доставе ученицима посредством родитеља. Препоручујемо да разредни старешина у табелу са налозима ученика упише име и презиме ученика којем је дао налог и да исту чува за своје потребе као и за потребе школе (допуњену табелу није потребно слати било коме). Препоручујемо да се налози од почетка табеле редом додељују ученицима по редоследу којим су уписани у званичне евиденције које школа води.

Напомињемо да су упутства доступна на адреси https://rasporednastave.gov.rs/alati-uputstva.php

Напомињемо и да коришћење ове платформе није обавезујуће, али се од школа у ванредном стању очекује да користе неку од платформи које су прилагођене образовању и омогућавају удаљено одржавање наставног процеса (школе које користе неку од платформи погодних за размену порука у групама могу и даље да користе исту платформу за потребе организовања, али се препоручује и коришћење неког напреднијег алата попут наведено). Коришћење платформе је потпуно бесплатно и за наставнике и за ученике.

Срдачан поздрав,
МПНТР

повезане вести

Нови литерарни успеси

Нови литерарни успеси

На традиционалном међународном литерарном и ликовном конкурсу „Најлепша мама на свету, моја мама”, у организацији Дечјег савеза града Врања, наша ученица Петра Пауновић Кудић из одељења 5/3 освојила је треће место. Песма носи назив „Моја мама”, а стихови ће се наћи у...

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

Игра је за дете стваралачка прерада стварности и чин замишљања искуства.  Игра је машта у акцији и форма истраживања. Дете има урођену мотивацију да учи и сазнаје.Деца као социјална бића, која се играју, живе и уче уз друге и са другима, воле да буду у заједници...

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић је наша млада глумица из одељења 5/4. Овога пута глумила је у антиратној драми „Баук” редитеља Горана Радовановића. Овај филм ће светску премијеру доживети 20. априла 2024. у оквиру такмичарског програма 46. Међународног филсмог фестивала у Москви....