22. АПРИЛ – ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

April 4, 2021

Тема је била “Еко рачунари”.

Од старих картонских кутија направили смо мониторе, тастатуре и мишеве и украсили их папирима у боји, а ролнице тоалет папира су нам послужиле као држачи.
Рачунари, као и интернет су саставни део нашег живота, те путем наших веб плаката (цртежи ученика који су на екрану) ширимо поруке о значају очувања природе и развијамо свест о значају одговорности према планети на којој живимо. Битан део очувања наше планете је рециклажа, те позивамо све да се окрену око себе и виде да их већински окружују материјали који се могу поново употребити.

Наши рачунари не троше енергију, можемо бесконачно да се играмо, а преносе важну поруку „Земља је за нас створена, зато своје руке употребите вешто и ни од чега направите нешто! Рециклирај! Једна особа може направити велику разлику, а заједно можемо променити свет!”

повезане вести

„Ђачка реч”

„Ђачка реч”

Позивамо вас да прелистате ново издање школског часописа „Ђачка реч”, које је смо припремили поводом Дана школе. На припреми овог броја радили су чланови новинарске секције, ученици: Лола Ерак VII1, Уна Ђорђевић VII2, Христина Милутиновић V3, Дуња Тешић VII1, Софија...

ДАН ШКОЛЕ

ДАН ШКОЛЕ

Овај дан је посебан дан у години за све нас, јер нас подсећа на заједничке тренутке, напоре и успехе које смо постигли као једна велика школска породица. Школа је много више од зграде у којој учимо. То је место где се рађају пријатељства, где се стичу прва знања и где...