Март – месец српског језика

April 3, 2024

У славу љубави и обележавању рођендана Мирослава Антића Дечји културни центар Београд расписао је литерарни конкурс под именом „Лепо је волети”. Обухваћене су све дечије љубави према: породици, пријатељима, човековој околини, љубимцима, играчкама, спорту и наравно – први немири искрене ђачке љубави. У категорији VII и VIII разред Уна Ђорђевић из одељења 7/2 освојила је друго место написавши песму „7/4”.

На IX литерарном конкурсу Дечјег културног центра Београд поводом 1. aприла – Дана шале „Мој смешни свет” Богдан Божовић из одељења 5/3 освојио је треће место уз стихове своје „Шаљиве песме”. Овај конкурс био је посвећен писцу, комедиографу, илустратору и карикатуристи Брани Цветковићу.

Београдска подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије у оквиру манифестације Март, месец српског језика расписало је конкурс за најлепшу пословицу. Ученици су имали задатак да наведу по једну пословицу за коју сматрају да је најлепша и да образложе зашто. На конкурс се јавило доста петака, а Ален Шаћировски из одељења 5/4 пријавио се пословицом „Што родитељима слети са језика, то детету долази на језик”, уз образложење да се деца угледају на родитеље и понашају се и причају онако како су научили од њих. У категорији Основна школа освојио је друго место.

Честитамо победницима свих литерарних конкурса!

повезане вести

НЕГУЈЕМО ТИМСКИ ДУХ

НЕГУЈЕМО ТИМСКИ ДУХ

У склопу “Недеље сећања и заједништва” наша школа је кроз реализацију различитих активности и акција указала поштовање према најтужнијем догађају који је прошле године задесио Србију. Децу смо подсетили на важност међусобне подршке, емпатије и толеранције, а кроз...

Литерарни конкурс „У сну деца расту“

Литерарни конкурс „У сну деца расту“

Литерарни конкурс Новосадског дечијег културног центра „У сну деца расту“ подсетио нас је да је заиста дивно бити дете. На конкурс поводом 126 година од рођења Десанке Максимовић пристигло је преко седамдесет песама те одлука о избору најбољих стихова није била нимало...