Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

April 9, 2024

Анђелија Филиповић је наша млада глумица из одељења 5/4. Овога пута глумила је у антиратној драми „Баук” редитеља Горана Радовановића. Овај филм ће светску премијеру доживети 20. априла 2024. у оквиру такмичарског програма 46. Међународног филсмог фестивала у Москви.

Филм “Баук” доноси пред публику причу о НАТО бомбардовању СРЈ 1999. године, из визуре осмогодишњег дечака Саве, који покушава да задржи неискварени и наивни поглед на свет око себе.

У глумачкој подели која стоји иза ове филмске приче, уз дечака Јакшу Прпића у носећој роли, нашли су се и Сара Климоска, Војин Ћетковић, Милош Биковић, Анђелија Филиповић, Гордана Гаџић, Калина Ковачевић, Бранка Шелић, Милена Јакшић.

повезане вести

НЕГУЈЕМО ТИМСКИ ДУХ

НЕГУЈЕМО ТИМСКИ ДУХ

У склопу “Недеље сећања и заједништва” наша школа је кроз реализацију различитих активности и акција указала поштовање према најтужнијем догађају који је прошле године задесио Србију. Децу смо подсетили на важност међусобне подршке, емпатије и толеранције, а кроз...

Литерарни конкурс „У сну деца расту“

Литерарни конкурс „У сну деца расту“

Литерарни конкурс Новосадског дечијег културног центра „У сну деца расту“ подсетио нас је да је заиста дивно бити дете. На конкурс поводом 126 година од рођења Десанке Максимовић пристигло је преко седамдесет песама те одлука о избору најбољих стихова није била нимало...