„СКАДАРЛИЈА“ У БЕОГРАДСКОЈ ФИЛХАРМОНИЈИ

March 4, 2022

Три одељења четвртог разреда са радошћу и усхићењем су дочекала нови концерт Београдске филхармоније намењен школарцима. Пројекат под називом “Генијална деца која мењају свет” представља причу о композиторима вундеркиндима кроз историју музике до данашњих дана. „Свако ко је неком својом идејом померио планету заслужује поштовање и да се о њему понешто сазна, било да је научник, уметник, спортиста“, поручили су из Филхармоније.

          Четвртаци су тако у предивном амбијенту и на најбољи могући начин учили о Моцарту, Бетовену, Менделсону, Сен Сансу и њиховом стваралаштву у детињству. Слушали су и уживали у делима: „Симфонија бр.1“, „За Елизу“, „Сан летње ноћи“, „Лабуд“.

Посебно је било занимљиво што су видели, чули и упознали младу Миу Мићић,  девојчицу која је са 11 година компоновала дело за оркестар „Сплав ловаца на диносаурусе“ за Њујоршку филхармонију. Миа нас је видео позивом из Њујорка водила кроз чаробни свет деце генијалаца која су својом музиком мењала свет.

           Школарци су слушали, аплаудирали, уживали, смејали се, врпољили и вриштали. Да – вриштали! Како је композиција младе Мие инспирисана вожњом на ролеркостеру, она је и вриштање укључила у своје дело. Млада публика је са оркестром радо у томе учествовала, прво бојажљиво, а затим потпуно самоуверено – више пута тражећи бис.

           Посете Београдској филхармонији су увек посебно и чаробно искуство које се никад не пропушта. Насмејаних лица и устрепталих срца школарци су напустили Београдску филхармонију и са нестрпљењем ишчекују нова дружења и изненађења која музичари Белог града поклањају нашој деци.

повезане вести

Нови литерарни успеси

Нови литерарни успеси

На традиционалном међународном литерарном и ликовном конкурсу „Најлепша мама на свету, моја мама”, у организацији Дечјег савеза града Врања, наша ученица Петра Пауновић Кудић из одељења 5/3 освојила је треће место. Песма носи назив „Моја мама”, а стихови ће се наћи у...

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ

Игра је за дете стваралачка прерада стварности и чин замишљања искуства.  Игра је машта у акцији и форма истраживања. Дете има урођену мотивацију да учи и сазнаје.Деца као социјална бића, која се играју, живе и уче уз друге и са другима, воле да буду у заједници...

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић је наша млада глумица из одељења 5/4. Овога пута глумила је у антиратној драми „Баук” редитеља Горана Радовановића. Овај филм ће светску премијеру доживети 20. априла 2024. у оквиру такмичарског програма 46. Међународног филсмог фестивала у Москви....