ЧЕТВРТАЦИ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

January 4, 2022

ЧЕТВРТАЦИ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ септембар 2021.

Ученици одељења IV3 обишли су своју библиотеку у којој од првог разреда уживају у чаробном свету књига. Библиотека „Чика Јова Змај“ је место где се књиге позајмљују, али и место где се игра, спушта низ тобоган, слажу лего коцке, црта, пева, разговара … одраста.

Овог септембра у дивном амбијенту библиотеке четвртаци су се дружили са списатељицом Весном Алексић и њеном новом књигом „Дуго мачје лето“. Разговарало се о књигама, писању, животињама. Слушали смо како књиге настају и како се приче рађају. Добили смо књигу за школску библиотеку и сада нестрпљиво ишчекујемо да је позајмимо и прочитамо.

Инспирисани овим дивним сусретом описали смо и наше утиске о овој посети.

„Размишљала сам како је то бити писац. Сигурно је лепо бити писац када можеш да поделиш са другима своје доживљаје и да их дирнеш у срце.“ (МИЛА СТОЈИЋЕВИЋ)

„ Питали смо је разне ствари. Колико је књига написала? Која јој је била прва књига?  Како је сазнала да је добар писац? Да ли она чита туђе књиге? Зашто пише за децу?

Она је детаљно и стрпљиво одговарала на сва наша питања. Било ми је занимљиво да упознам правог писца“ (ДАМЈАН СЛАДОЈЕ)

„У књизи се говори о једном риђокосом дечаку који покушава да сакрије тајну о мачкама које је пронашао у подруму за време пандемије. Била је пријатна и заинтересовала ме је да прочитам њену књигу. Уживала сам у разговору са Весном Алексић. Пожелела сам да једног дана будем као она и да пишем књиге.“ (СРНА ГРГИЋ)

„Чули смо неке одломке из књиге, али нам није открила све што се издешавало у књизи. Књига ме је одмах привукла зато што је о мачићима, а ја много волим мачиће и уживам да их гледам док се играју. Једва чекам да прочитам књигу.“  (САРА ЖУЈКО)

„ Прочитали су нам одломак из књиге који је баш био занимљив. На крају смо се сви заједно сликали и наше одељење је добило књигу на поклон. Ту књигу ће ставити у школску библиотеку. Волим када идемо ван школе са учитељицом јер увек буде забавно и интересантно.“ (ИГЊАТ РАНИТОВИЋ)

„ДАН У БИБЛИОТЕЦИ ЈЕ БИО ДИВАН И ЈЕДВА ЧЕКАМ ПОНОВО ДА ИДЕМО.“ ( ЈАНА ФИЛИПОВИЋ)

повезане вести

Нови литерарни успеси

Нови литерарни успеси

На традиционалном међународном литерарном и ликовном конкурсу „Најлепша мама на свету, моја мама”, у организацији Дечјег савеза града Врања, наша ученица Петра Пауновић Кудић из одељења 5/3 освојила је треће место. Песма носи назив „Моја мама”, а стихови ће се наћи у...

Игра је за дете стваралачка прерада стварности и чин замишљања искуства

Игра је за дете стваралачка прерада стварности и чин замишљања искуства

Игра је за дете стваралачка прерада стварности и чин замишљања искуства.  Игра је машта у акцији и форма истраживања. Дете има урођену мотивацију да учи и сазнаје.Деца као социјална бића, која се играју, живе и уче уз друге и са другима, воле да буду у заједници...

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић у антиратној драми „Баук”

Анђелија Филиповић је наша млада глумица из одељења 5/4. Овога пута глумила је у антиратној драми „Баук” редитеља Горана Радовановића. Овај филм ће светску премијеру доживети 20. априла 2024. у оквиру такмичарског програма 46. Међународног филсмог фестивала у Москви....